Πώς οι εντολές παραμονής στο σπίτι επηρεάζουν την ψυχική υγεία;
Μια νέα μελέτη υποδηλώνει ότι παρόλο που οι άνθρωποι μπορεί να βρουν εντολές παραμονής στο σπίτι για να ξεκινήσουν για να ξεκινήσουν, αυτές οι κακές επιπτώσεις αρχίζουν να ξεθωριάζουν καθώς τα άτομα δημιουργούν νέες ρουτίνες.
Όλα τα δεδομένα και τα στατιστικά στοιχεία βασίζονται σε διαθέσιμα στο κοινό δεδομένα κατά τη στιγμή της δημοσίευσης. Ορισμένες πληροφορίες ενδέχεται να είναι ξεπερασμένες. Επισκεφθείτε το κόμβο Coronavirus για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την πανδημία Covid-19.
Τον Μάιο, οι εμπειρογνώμονες στα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν ότι μια κρίση ψυχικής υγείας θα μπορούσε να ασχοληθεί λόγω της πανδημίας Covid-19.
Η νέα έρευνα υποδηλώνει τώρα ότι οι εντολές παραμονής στο σπίτι που εκδίδονται για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κοραϊνού, επηρεάζουν αρνητικά την ψυχική υγεία. Ωστόσο, τα αποτελέσματα μειώνονται σταδιακά καθώς περνάει ο χρόνος και τα άτομα προσαρμόζονται στις νέες ρουτίνες τους.
Η έρευνα, η οποία εμφανίζεται στο περιοδικό Economics & amp; Η ανθρώπινη βιολογία, διαπίστωσε ότι τα μέτρα μετριασμού, όπως οι παραγγελίες καταφυγίων-σε θέση, αντιστοιχούσαν αρχικά στις αυξήσεις των αναζητήσεων στο Διαδίκτυο για πληροφορίες σχετικά με θέματα όπως η “απομόνωση” και “ανησυχία”.
Ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτά τα αποτελέσματα τείνουν να μειώνουν περίπου 2-4 εβδομάδες μετά τις αντίστοιχες κορυφές τους.
Ο καθηγητής Dolores Albarracín, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Illinois στην Urbana-Champaign και ο Δρ Bita Fayaz Farkhad, μεταδιδακτορικός ερευνητής στην ψυχολογία εκεί, διεξήγαγε την έρευνά τους μελετώντας καθημερινά δεδομένα αναζήτησης στο Διαδίκτυο από Ιανουάριος έως Ιούνιος 2020. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποίησαν το Google Trends, το οποίο είναι ένα εργαλείο που παρέχει δεδομένα σε συγκεκριμένους όρους αναζήτησης.
Οι άνθρωποι συχνά απευθύνονται στο Google, που είναι η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως, για να διερευνήσει τις ανησυχίες τους – συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών για θέματα υγείας. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η ανάλυση των τάσεων της Google προβλέπει με ακρίβεια τις τάσεις σχετικά με θέματα όπως η γρίπη, η οικονομική δραστηριότητα και η αυτοκτονία.
Για την έρευνά τους, ο Dr. Farkhad και ο καθηγητής Albarracín εξέτασαν δεδομένα σχετικά με ένα σύνολο όρων που σχετίζονται με πολιτικές μετριασμού, όρους που σχετίζονται με την ψυχική υγεία (όπως η “απομόνωση”, “αϋπνία” και “αντικαταθλιπτικό” ) και όρους για δραστηριότητες που οι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν στο σπίτι (συμπεριλαμβανομένου του “Netflix”, “Sex”, “Recipe” και “Exercise”).
“Τα ευρήματά μας έδειξαν ότι παρόλο που τα μέτρα μετριασμού αύξησαν τα αρνητικά συναισθήματα απομόνωσης ή ανησυχίας, τα αποτελέσματα ήταν ως επί το πλείστον παροδικά”, λέει ο Δρ Farkhad.
Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την πρόληψη και τη θεραπεία του Covid-19, επισκεφθείτε τον κόμβο του κοροναϊού μας.
Μελετώντας την ένταση του αντίκτυπου
Προηγούμενες μελέτες είχαν διαπιστώσει ότι η καραντίνες θα μπορούσε να συσχετιστεί με αυξημένα συμπτώματα ψυχικής υγείας. Μια ταχεία ανασκόπηση των υφιστάμενων δεδομένων από τον Μάρτιο του 2020 εξέτασε 24 δημοσιευμένες μελέτες και οι περισσότεροι ανέφεραν ότι η καραντίνα προκάλεσε αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία. Αυτά περιελάμβαναν συμπτώματα μετατραυματικού στρες, σύγχυση και θυμό.
Ένα έγγραφο εργασίας που εξέτασε τα δεδομένα από την έρευνα για την αμερικανική χρήση χρόνου 2012-2013 προέβλεψε ότι η επιβολή απομόνωσης σε μεμονωμένους ανθρώπους θα μείωνε την ευτυχία τους.
Μια άλλη μελέτη, αυτή τη φορά στο Journal of Public Economics, διαπίστωσε ότι οι αυξήσεις στο Google αναζητούν “πλήξη”, “μοναξιά”, “ανησυχία” και “θλίψη” κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Ωστόσο, είδε μείωση των αναζητήσεων για το “άγχος”, την “αυτοκτονία” και το “διαζύγιο”.
Για την έρευνά τους, ο Δρ Farkhad και ο καθηγητής Albarracín ήθελαν να εξετάσουν την ένταση οποιωνδήποτε αρνητικών επιπτώσεων ψυχικής υγείας λόγω παραμονής στο σπίτι.
“Θέλαμε να μελετήσουμε πόσο σοβαρός ήταν ο αντίκτυπος της ψυχικής υγείας της φάσης μετριασμού κατά την αρχική επιδημία Covid-19 την περασμένη άνοιξη”, εξηγεί ο Δρ Farkhad.
Προσθέτει: “Πέρασε πέρα από τους ανθρώπους που αισθάνονται ανήσυχοι ή απογοητευμένοι; Ήταν μακράς διαρκείας και αύξησε τον ιδεασμό αυτοκτονίας και την ανάγκη για ιατρική περίθαλψη για κατάθλιψη; ”
ο Δρ Farkhad και ο καθηγητής Albarracín διαπίστωσαν ότι οι διαταγές παραμονής στο σπίτι συσχετίστηκαν με μειωμένες αναζητήσεις για τους όρους “αντικαταθλιπτικά” και “αυτοκτονία”.
Υποθέτουν ότι, λόγω των παραγγελιών παραμονής στο σπίτι, τα άτομα παρουσίασαν μεγαλύτερη ευελιξία στο πώς να περάσουν τις ημέρες τους και να έχουν αυξήσει το χρόνο που δαπανάται με την οικογένεια.
Η ανάληψη ενός χόμπι και η απόλαυση της τακτικής σωματικής δραστηριότητας και της κοινωνικής υποστήριξης είναι όλοι οι παράγοντες που συνδέονται με τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας.
“Είναι πιθανό ότι οι άνθρωποι που ήταν σε θέση να εργαστούν από το σπίτι τους άρεσαν να εργάζονται από το σπίτι, άρεσαν να είναι σε θέση να θέσουν το δικό τους πρόγραμμα και άρεσε να είναι σε θέση να ασκήσει περισσότερα, όλα αυτά έχουν θετική ψυχική και σωματική Οφέλη για την υγεία “, υποθέτει ο Δρ Farkhad.
“Αν και μπορεί να μην είναι σε θέση να βγουν σε ένα εστιατόριο ή ένα μπαρ, έχουν λίγο περισσότερο έλεγχο σε άλλες πτυχές της ζωής τους, γεγονός που ενισχύει την ευημερία”, προσθέτει.
Περιορισμοί
Οι συγγραφείς επισημαίνουν ότι οι αλλαγές στην ψυχική υγεία δεν μπορούν αποκλειστικά να αποδοθούν στην απομόνωση λόγω παραμονής στο σπίτι. Η παγκόσμια πανδημία Covid-19 έχει επίσης οδηγήσει σε εκτεταμένη απώλεια θέσεων εργασίας, ασθένεια και θάνατο-τα οποία μπορούν να προκαλέσουν άγχος και κακή ψυχική υγεία.
Επιπλέον, οι συγγραφείς υπογραμμίζουν ότι το έργο τους δεν τους επέτρεψε να καταρρίψουν τα αποτελέσματα μεταξύ ορισμένων δημογραφικών στοιχείων.
Εξηγούν ότι ορισμένοι πληθυσμοί, όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, μπορεί να απομονωθούν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτό μπορεί να τους αφήσει πιο ευάλωτα σε αρνητικές συνέπειες για την ψυχική υγεία.
Οι συνέπειες της πολιτικής για τη δημόσια υγεία
Οι συγγραφείς υπογραμμίζουν ότι οι ψυχολογικές επιπτώσεις των εντολών παραμονής στο σπίτι φαίνεται να είναι χαμηλά, ενώ τα οφέλη για την υγεία του περιορισμού της εξάπλωσης του κορώνα είναι εξαιρετικά υψηλός.
Εάν οι υπάλληλοι πρέπει να εκδίδουν παρόμοιες εντολές κλειδώματος στο μέλλον, οι συγγραφείς υποδηλώνουν ότι θα μπορούσαν να επιτρέψουν εξαιρέσεις για πληθυσμούς που αντιμετωπίζουν υψηλότερους κινδύνους ψυχικής υγείας από την απομόνωση.
συνιστούν επίσης ότι οι ηγέτες της δημόσιας υγείας θα μπορούσαν να αναζητήσουν τρόπους για την αύξηση της κοινωνικής σύνδεσης ουσιαστικά.
“Η υλοποίηση παρεμβάσεων που αποσκοπούν στην αύξηση της κοινωνικής σύνδεσης και της κοινωνικής υποστήριξης μπορεί να είναι ένας σημαντικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των πιθανών αρνητικών ψυχολογικών συνεπειών εάν η καταφύγια στο χώρο είναι απαραίτητο για άλλη μια φορά για να δαμάσει την πανδημία Covid-19”.
-Dr. Bita Fayaz Farkhad
Για ζωντανές ενημερώσεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον νέο κορωναβοϊό και το Covid-19, κάντε κλικ εδώ.
- Ψυχική υγεία
- Δημόσια υγεία