Hogyan befolyásolják az otthoni tartózkodás a mentális egészséget?

Hogyan befolyásolják az otthoni tartózkodás a mentális egészséget?

Egy új tanulmány azt sugallja, hogy noha az emberek mentálisan és érzelmileg adóztathatják az otthoni tartózkodási mandátumokat, ezek a káros hatások elhalványulnak, amikor az egyének új rutinokat hoznak létre.

Az összes adat és statisztika a közzététel idején a nyilvánosan elérhető adatokon alapul. Néhány információ elavult lehet. Látogasson el a Coronavírus csomópontunkra a legfrissebb információkért a Covid-19 járványról.

Májusban az Egyesült Nemzetek Szervezetének szakértői figyelmeztették, hogy a mentális egészségügyi válság a Covid-19 járvány miatt fenyegethet.

Az új kutatások most azt sugallják, hogy a koronavírus elterjedésének lassítására kiadott otthoni megbízások negatív hatással vannak a mentális egészségre. A hatások azonban fokozatosan csökkennek az idő múlásával, és az egyének alkalmazkodnak az új rutinjukhoz.

A kutatás, amely megjelenik a Journal Economics & amp; Az emberi biológia úgy találta, hogy az olyan enyhítő intézkedések, mint például a menedékhelyen belüli megrendelések, kezdetben megegyeztek az internetes keresések növekedésével, mint például az „elszigeteltség” és a „aggodalom”.

A kutatók azonban azt találták, hogy ezek a hatások a csúcsok után 2–4 hét körül kúposak.

Prof. Dolores Albarracín, az Urbana-Champaign Illinoisi Egyetem pszichológiai professzora, és Dr. Bita Fayaz Farkhad, az ottani pszichológia posztdoktori kutatója, napi internetes keresési adatok tanulmányozásával végezte kutatást. 2020 január -júniusáig. Ehhez a Google Trends -t használták, amely egy olyan eszköz, amely speciális keresési kifejezésekre vonatkozó adatokat szolgáltat.

Az emberek gyakran a Google felé fordulnak, amely világszerte a legnépszerűbb keresőmotor, hogy kutatja aggodalmaikat – ideértve az egészségügyi kérdésekkel kapcsolatos aggodalmakat is. A tanulmányok kimutatták, hogy a Google trendek elemzése pontosan előrejelzi a tendenciákat olyan alanyokkal kapcsolatban, mint az influenza, a gazdasági tevékenység és az öngyilkosság.

Kutatásukhoz Dr. Farkhad és Albancín professzor az enyhítési politikákkal kapcsolatos kifejezésekkel, a mentális egészséggel kapcsolatos kifejezésekkel (például az izoláció, az „álmatlanság” és az „antidepresszáns” kifejezésekkel kapcsolatos adatokat vizsgálta meg. ) és olyan tevékenységek kifejezései, amelyeket az emberek otthon élvezhetnek (beleértve a „Netflix”, a „Szex”, a „Recept” és a „testmozgást”).

„Megállapításaink azt mutatták, hogy annak ellenére, hogy az enyhítő intézkedések megnövelték az elszigeteltség vagy aggodalom negatív érzéseit, a hatások többnyire átmeneti jellegűek voltak” – mondja Dr. Farkhad.

További tanácsok a Covid-19 megelőzésével és kezeléssel kapcsolatban látogasson el a Coronavírus Hubba.

A hatás intenzitásának tanulmányozása

A korábbi vizsgálatok azt mutatták, hogy a karanténok megnövekedett mentális egészségügyi tünetekkel járhatnak. A 2020 márciusától a meglévő adatok gyors áttekintése 24 közzétett tanulmányt vizsgált meg, és a legtöbb beszámolt arról, hogy a karanténozás negatív mentális egészségügyi hatásokat váltott ki. Ide tartoztak a poszt-traumás stressz tünetek, a zavar és a harag.

Egy munkadokumentum, amely megvizsgálta a 2012–2013 -as amerikai időfelhasználási felmérés adatait, azt jósolta, hogy az egyedülálló emberekre kiszabott elszigeteltség csökkenti a boldogságukat.

Egy másik tanulmány, ezúttal a Journal of Public Economics-ben, a Google keresése során a „unalom”, „magány”, „aggodalom” és „szomorúság” keresése során a Covid-19 járvány során. Ugyanakkor csökken a „stressz”, „öngyilkosság” és „válás” keresése.

Kutatásukhoz Dr. Farkhad és professzor Albarracín meg akarta vizsgálni a negatív mentális egészségügyi hatások intenzitását az otthoni megrendelések miatt.

„Meg akartuk vizsgálni, mennyire súlyos volt az enyhítő fázis mentális egészségügyi hatása a tavaly tavasszal a kezdeti Covid-19 kitörés során”-magyarázza Dr. Farkhad.

Hozzáteszi: „Túllépett -e az emberek, akik szorongást vagy elégedetlenséget éreztek? Tartós volt -e, és növelte -e az öngyilkossági gondolatot és a depresszió orvosi kezelésének szükségességét? ”

Jelentősen, Dr. Farkhad és professzor Albarracín úgy találta, hogy az otthoni megrendelések korrelálnak az „antidepresszánsok” és az „öngyilkosság” kifejezések csökkent keresésével.

Arra gondolnak, hogy az otthoni megrendelések miatt az egyének nagyobb rugalmasságot tapasztaltak a napok eltöltésében és a családdal töltött idő megnövekedett időtartamában.

Hobbi felvétele, valamint a rendszeres fizikai aktivitás és a társadalmi támogatás élvezése mind a jobb fizikai és mentális egészséggel kapcsolatos tényezők.

“Lehetséges, hogy az emberek, akik otthon dolgoztak, szerettek otthon dolgozni, szerették volna beállítani a saját ütemtervüket, és szerettek volna többet edzeni, mindegyik pozitív mentális és fizikai rendelkezik Egészségügyi előnyök ” – feltételezi Dr. Farkhad.

„Bár lehet, hogy nem tudnak kimenni egy étterembe vagy bárba, egy kicsit jobban ellenőrzik életük más aspektusait, ami javítja a jólétet”-tette hozzá.

Korlátozások

A szerzők rámutatnak, hogy a mentális egészség változásait nem lehet kizárólag az elszigeteltségnek tulajdonítani az otthoni megrendelések miatt. A világméretű Covid-19 járványi járványok széles körben elterjedt munkahelyi veszteséget, betegséget és halált is eredményeztek-mindez stressz és rossz mentális egészség okozhatja.

Ezenkívül a szerzők hangsúlyozzák, hogy munkájuk nem tette lehetővé az eredmények lebontását bizonyos demográfiai adatok között.

Magyarázzák, hogy bizonyos populációk, például a gyermekek és az idősebb felnőttek különösen izolálhatók a járvány során. Ez kiszolgáltatottabbá teheti őket a negatív mentálhigiénés következményekkel szemben.

Közegészségügyi politika következményei

A szerzők hangsúlyozzák, hogy az otthoni megrendelések pszichológiai hatásai alacsonynak tűnnek, míg a koronavírus terjedésének korlátozásának egészségügyi előnyei rendkívül rendkívüliak magas.

Ha a tisztviselőknek a jövőben hasonló lezárási megrendeléseket kell kiadniuk, a szerzők azt sugallják, hogy mentességeket engedhetnek azoknak a népességeknek, akiknek magasabb mentális egészségügyi kockázatokkal kell szembenéznie az elszigeteltség alól.

Azt is javasolják, hogy a közegészségügyi vezetők keressék meg a társadalmi kapcsolat gyakorlati növelésének módját.

„A társadalmi kapcsolatok és a társadalmi támogatás növelésére irányuló beavatkozások végrehajtása fontos mechanizmus lehet a lehetséges negatív pszichológiai következmények kezelésére, ha a helyszíni menedéket ismét szükségessé válik a Covid-19 pandémia megszelídítéséhez.”

-Dr. Bita Fayaz Farkhad

Az új coronavírus és a Covid-19 új fejlesztéseinek élő frissítéseihez kattintson ide.

  • Mentális egészség
  • Közegészségügy

Shop By Department